Prajitura tavalita

de Sim0na in Prajituri, 4 Mai 2015 | 5827 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura otet
  • 1 esenta vanilie

Sirop:

  • 200g margarina Rama maestro
  • 250g zahar
  • 3 linguri cu varf de cacao
  • 100 ml lapte
  • esenta de rom

Ptr. ornat:

  • nuca macinata
  • nuca de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura tavalita:

Pentru blat am separat ouale, albusurile impreuna cu 4 linguri de zahar le-am batut spuma. Peste galbenusuri am adaugat bicarbonatul stins, apoi am amestecat.

Am incorporat galbenusurile putin cate putin la amestecul de albusurile, amestecand cu o lingura de jos in sus. In acelasi mod am incorporat si faina, in ploaie, iar la final am pus esenta de vanilie. Am turnat aluatul intr-o tava (20x30) unsa si tapetata cu hartie de copt, si am dat tava in cuptorul preincalzit pentru cca 30 minute, sau pana trece testul scobitorii.

Cand a fost gata, am lasat aluatul sa se raceasca, apoi l-am portionat in bucati egale. Intre timp am pregatit siropul: intr-o craticioara, la foc mic, am topit margarina, apoi am adaugat zaharul, amestecand pana ce acesta s-a topit.

Am adaugat apoi cacaua, esenta de rom si laptele, lasand siropul sa fiarba 2-3 minute. Am lasat siropul sa se raceasca complet. Bucatile de blat le-am trecut prin siropul de ciocolata, apoi le-am tavalit prin nuca de cocos si nuca macinata.

Prajiturelele sunt si mai gustoase daca sunt consumate a doua zi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tavalita" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tavalita de post